Spelform

Varje deltävling spelas 18+18 hål, med ca. 1 timmas paus för lunch. Rundorna genomförs enligt följande:

Första varvet spelas i lottade grupper och andra varvet spelas utifrån resultat på varv ett och indelat i klass så långt det är möjligt.

I år (2020) kör vi särspel om platserna 1-3 om två eller flera hamnar på samma score i en klass, under en deltävling. Mer detaljer vid respektive tävling.

Vinnaren i en deltävling i respektive klass får 100 poäng.
Tvåan får 97 poäng
Trean får 95 poäng
Fyran får 94 poäng
Femman får 93 poäng osv. 

Slutställningen i touren avgörs genom att räkna ihop totalpoängen, där spelarens två bästa tävlingar räknas, om spelaren deltagit i färre tävlingar räknas dessa. Skulle två eller flera spelare hamna på samma totalpoäng i tabellen, måste dessa särskiljas men enbart för att särskilja mellan plats 1-3 i respektive klass. Dessa åtskiljs då enligt följande:

1. Spelarnas bästa placeringar jämförs, vilken av spelarna har flest segrar, andraplatser, osv. Bättre placering är mer värd.

2. Om spelarnas placeringar är identiska (punkt 1) och samtliga inblandade spelare medverkar på sista deltävlingen, avgörs placeringarna genom särspel. Särspelet spelas över maximalt tre hål som utses av arrangör i förväg och därefter med CTP om detta är nödvändigt.

3. Om särspel inte kunde genomföras (punkt 2) för att en eller flera av spelarna inte deltog i sista deltävlingen, analyseras spelarnas inbördes möten i de tävlingar som de alla räknar med i sin totalställning, bättre placering är mer värd.

4. Om inbördes möte (punkt 3) inte kan skilja spelarna åt, sker lottning.

Samtliga tävlingar är PDGA-sanktionerade, vilket innebär att medlemmar i PDGA kommer att få ranking-poäng efter varje tävling. Det finns inget krav på medlemskap i PDGA för att få deltaga i Västgötatouren. Det finns heller inte finns krav på licens för att deltaga. Det är önskvärt att alla deltagare är medlemmar i en förening.


Alla är välkomna!